Mısır ve Bahreyn menşeli “cam elyafı takviye malzemeleri” ithalatında damping vergisi

Ticaret Bakanlığından:

Amaç ve kapsam

(1) Bu Tebliğin amacı, 6/8/2024 tarihli ve 32624 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2024/26) ile Mısır Arap Cumhuriyeti ve Bahreyn Krallığı menşeli 7019.11, 7019.12, 7019.13, 7019.15 ve 7019.19 gümrük tarife pozisyonu altında kayıtlı “cam elyafı takviye malzemeleri”ne yönelik başlatılan ve Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturmasının tamamlanması neticesinde alınan kararın yürürlüğe konulmasıdır.

Karar

(1) Yürütülen soruşturma sonucunda, Mısır Arap Cumhuriyeti ve Bahreyn Krallığı menşeli soruşturma konusu ürün ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında zarara neden olduğu tespit edilmiştir. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülerek tamamlanan soruşturma sonucunda ulaşılan bilgi ve bulguları içeren Bilgilendirme Raporu Ek’te yer almaktadır.

(2) Bu çerçevede, soruşturma neticesinde ulaşılan tespitleri değerlendiren Kurulun kararı ve Ticaret Bakanının onayı ile aşağıdaki tabloda GTP’si, eşya tanımı ve menşe ülkesi belirtilen eşyanın Türkiye’ye ithalatında aşağıdaki tabloda gösterilen oranlarda dampinge karşı kesin önlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.

Yürürlük

Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Gümrük ve GTİP Gelişmelerini İlk Siz Öğrenin

Yeni BTB Kararları
İthalat Tedbirleri
GTİP Sınıflandırma Kararları
Gümrük Mevzuatı Değişiklikleri

Tarife Mevzuatı bülteni, gümrük müşavirleri, dış ticaret uzmanları ve ithalatçılar tarafından takip edilmektedir.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top