Kontrplaklar ve Ahşap Kaplamalı Levhaların İthalatında Uygulanan Gözetim Miktarı Değiştirildi

Published by Mustafa Sezen on

Kontrplaklar ve Ahşap Kaplamalı Levhaların İthalatında Uygulanan Gözetim Miktarı Değiştirildi

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018/2)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ ile 4412.10, 4412.31, 4412.33, 4412.34, 4412.39 tarifeleri altında sınıflandırılan Kontrplaklar, ahşap kaplamalı levhaların ithalatında uygulanmakta olan gözetim miktarı 900 ABD Doları/m3 olarak değiştirildi, başvuru formuna eklenecek diğer formlar ve belgelerden İmza sirkülerinin fotokopisi çıkarıldı, ticaret sicil tasdiknamesi eklendi.

8/4/2018 tarihli ve 30385 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2018/2)’in 1 inci maddesinde yer alan tablo aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Ayrıca, aynı Tebliğin Ek-2’sinde yer alan 2C numaralı paragraf aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

2C- İmza sirkülerinin aslı/noter tasdikli sureti veya ticaret sicil tasdiknamesi (19/12/2012 tarihli ve 2012/4093 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Ticaret Sicili Yönetmeliği uyarınca usulüne uygun olarak düzenlenmiş, anılan Yönetmelikte belirtilen tüm unsurları taşıyan ve güncel bilgileri içeren beyan sahibine ait sicil tasdiknamesinin aslı veya noter onaylı örneği; ithalatçının, esnaf veya sanatkâr olması durumunda Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüğünce düzenlenen esnaf ve sanatkâr sicil tasdiknamesinin aslı veya noter onaylı örneği, gerçek kişi olması durumunda başvuru tarihi itibarıyla geçerli ve noter tasdikli imza beyanı aranır. Beyan sahibi ithalatçıdan farklı ise noter tasdikli vekâletname aranır. Belgelerin mahiyetinde bir değişiklik olması ve/veya geçerlilik sürelerinin dolması durumunda noter tasdikli yeni bir belgenin ibraz edilmesi zorunludur.)


0 Comments

Bir Cevap Yazın

%d